Nyheter

nyheter

Regjeringen i British Columbia har gitt grønt lys til et resirkuleringsprogram for å samle inn flere plastgjenstander.
Fra og med 2023 vil operatører av transport- og materialgjenvinningsanlegg (MRF) i British Columbia begynne å samle inn, sortere og finne gjenvinningssteder for en lang liste av andre utgåtte plastprodukter.
"Disse gjenstandene inkluderer produkter som vanligvis kastes etter engangsbruk eller engangsbruk, for eksempel sandwichposer i plast eller engangsfestkopper, -skåler og -tallerkener."
Byrået sa at de nye reglene "er uavhengig av det føderale forbudet mot produksjon og import av engangsplast, som trådte i kraft 20. desember 2022. gir også frafall av forbudet mot tilbakekalling."
Den omfattende listen over gjenstander som skal samles i de obligatoriske blå søppelkassene domineres av plast, men det er også noen gjenstander som ikke er av plast.Den fullstendige listen inkluderer plastfat, skåler og kopper;plastbestikk og sugerør;plastbeholdere for oppbevaring av mat;plasthengere (følger med klær);papirtallerkener, boller og kopper (tynt plastforet) aluminiumsfolie;folie bakebolle og paiformer.og tynnveggede lagertanker i metall.
Departementet har bestemt at flere gjenstander er valgfrie for blå søppeldunker, men er nå velkomne på gjenvinningssentre i provinsen.Listen inkluderer plastposer for smørbrød og frysere, plastkrympefolie, fleksible plastfolier og lokk, fleksibel plastbobleplast (men ikke bobleplast), fleksible resirkulerbare plastposer (brukes til å samle søppel i veikanten) og gjenbrukbare handleposer av myk plast. ..
"Ved å utvide vårt landsledende resirkuleringssystem til å inkludere flere produkter, fjerner vi mer plast fra våre vannveier og søppelfyllinger," sa Aman Singh, provinsrådets miljøsekretær."Folk over hele provinsen er nå i stand til å resirkulere mer engangsplast og andre materialer i sine blå søppelkasser og gjenvinningsstasjoner.Dette bygger på den betydelige fremgangen vi har gjort med handlingsplanen CleanBC Plastics.»
"Denne utvidede listen over materialer vil tillate at flere materialer kan resirkuleres, holdes borte fra søppelfyllinger og ikke forurenses," sa Tamara Burns, administrerende direktør for den ideelle organisasjonen Recycle BC.lagring spiller en nøkkelrolle i behandlingen deres."
British Columbia Department of Environment and Climate Change sier at provinsen regulerer mest husholdningsemballasje og produkter i Canada gjennom sitt utvidede produsentansvar (EPR)-programmet.Ordningen "oppmuntrer og oppmuntrer selskaper og produsenter til å lage og designe mindre skadelig plastemballasje," sa departementet i en uttalelse.
De annonserte endringene til blå søppeldunker og resirkuleringssentre "gjelder umiddelbart og er en del av CleanBC Plastics handlingsplan, som tar sikte på å endre måten plast utvikles og brukes fra midlertidig og engangs til varig," skrev departementet.”


Innleggstid: Jan-10-2023